Domaine de La Perdrix 'Cuvée Joseph-Sebastien Pons stevig diep, rijk groengeel. Knapperige neus met grote complexiteit: intens, stevig en krachtig. Rijk en vol van smaak met volop mollig rijp fruit (perzik en pruim), een uitstekende frisheid en goed gedoseerd eikenhout met een ellenlange afdronk. Schitterende complexe wijn met de rijkdom van een witte Châteauneuf-du-Pape. 60% Grenache Blanc, 30% Roussane en 10% Macabeu. 8 maanden gelagerd in nieuw eiken- en acaciahout. 13,5% alc.

Domaine de La Perdrix 'Cuvée Joseph-Sebastien Pons

De witte wijn uit Côtes du Roussillon is gemaakt van de oudste wijngaarden van het landgoed met Grenache Blanc stokken van meer dan een eeuw oud. De opbrengst van deze wijnstokken is zeer laag en de kwaliteit is daarom maximaal. Deze cuvée is tot stand gekomen door de durf om de Grenache en Macabeu druiven te sublimeren door de rijping in eiken vaten en de Roussanne afzonderlijk te vinificeren in vaten van acacia met een gepaste mineraliteit die de rondheid en aromatische kracht van deze wijn perfect in balans brengt.

Domaine de la Perdrix

200 jaar geleden is Domaine de la Perdrix een feit geworden. Eerst nog gericht op zowel het verbouwen van fruit en groenten en ook wijn, maar de focus ligt tegenwoordig enkel op het maken van wijn. Het zijn André en Virginie Gil die het familiebedrijf succesvol runnen. Het terroir is samengesteld uit meerdere percelen met een bodem van klei, kalksteen, graniet en leem. Hier maken ze witte wijnen van Grenache Blanc en Roussanne, rode wijnen van Syrah, Grenache Noir en Carignan en zoete wijnen van 100% Grenache Noir.