Dezzani Le Masserie Negroamaro Puglia IGT Een wijn met karakter en een prachtige diep robijnrode kleur. In de neus vallen vooral de intense geuren van rijp rood en zwart fruit op. Warmbloedig in de mond met ook hier een flinke dosis haast jam achtig fruit zoals geconcentreerde druiven, aangevuld met een harmonieuze kruidigheid. Fluweelzachte, volle en ronde wijn die zich in de afdronk nog even kruidig roert.

Deze robijnrode rakker met een aangename kruidigheid heeft alles wat men van een Negroamaro uit het Italiaanse Puglia mag verwachten. Fruit, kracht en stevigheid. 

Negroamaro

Gemaakt van de Italiaanse druif Negroamaro, wat zo veel betekent als ‘donkere bittere’. In handen van de ervaren wijnmakers van Dezzani krijgt de wijn ook een elegante zachtheid. De druiven zijn opgegroeid in Puglia, de tegenwoordig wereldberoemde wijnstreek in de hak van de Italiaanse laars. Zo ongeveer 30.000 hectare in Puglia is aangeplant met de druif, zowat een kwart van totale areaal. Verwonderlijk is dat niet. De Negroamaro kan namelijk wel tegen een stootje en de droogte in Zuid-Italië deert de druif niet. En dan brengt de Negroamaro ook nog eens echte kwaliteitswijnen voort. Het is dan ook niet vreemd dat de druif al jaren de favoriet is van wijnmakers.

Dezzani 

Dat is ook zo het geval bij de wijnmakers van Dezzani, in 1934 opgericht door de bevlogen Luigi Dezzani. Tegenwoordig is de wijnmakerij in handen van de al even gepassioneerde kleinzoon, die naar zijn opa is vernoemd. Grootvader Dezzani begon zijn bedrijf 1 vat van 700 liter. Ruim 70 jaar later zijn de kelders van de familie aanzienlijk beter gevuld, maar zijn de waarden waarmee de familie wijn maakt nog altijd dezelfde als die van opa Dezzani: passie, traditie, kwaliteit en innovatie. Die combinatie zorgt ervoor dat Dezzani momenteel een belangrijke wijnfamilies is met wijngaarden in de beste gebieden van Italië.