Château Husson Châteauneuf du Pape, intens robijnrood van kleur met een warme geur van rood fruit, specerijen en zoethout. Krachtige en volle smaak met elegante tannines en een perfecte balans. De lange elegante afdronk is fluweelzacht.

Château Husson


Dit prachtige Château gelegen in de gemeente Courtezon is sinds 2008 in handen van Anne en Jean-Pierre Hugues. Naast dit Château waren zij sinds 1988 ook al trotse eigenaren van Domaine La Royere. Château Husson beschikt over maar liefst 8 hectare Châteauneuf du Pape. Daarnaast verbouwt men ook Côtes du Rhône rood, Côtes du Rhône Villages rood en Châteauneuf du Pape wit.

Château Husson ligt aan de oostelijke kant van Châteauneuf du Pape waar de wortels van de wijnstokken optimaal kunnen profiteren van de diepe en rijke bodem. Deze bestaat uit zand, kiezels, klei en kalksteen. De druiven worden met de hand geoogst en de rijpheid wordt bepaald door het proeven en het maken van een sap analyse.

Châteauneuf du Pape


Châteauneuf-du-Pape is een beroemd Frans wijndorp gelegen aan de oever van de Rhône. De wijnen uit dit gebied hebben een onberispelijke reputatie. De naam Châteauneuf-du-Pape komt voort uit een eeuwenoud kasteel waar vroeger de Paus van Avignon verbleef. De wijnboeren uit dit gebied mogen hun wijnen samenstellen uit maar liefst 13 toegestane druivensoorten. De wijnen zijn zeer krachtig en geconcentreerd met een uitbundige kruidigheid en verleidelijk fruit.

Château Husson Châteauneuf du Pape AC 2010


Druif: Grenache Noir, Syrah
Alc: 14,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Château Husson
Wijnstreek: Côtes du Rhône AOC
Land: Frankrijk
Jaar: 2010