Château du Rocher Saint-Emilion Grand Cru, intens helder rood van kleur met in de geur een explosie van rijp rood fruit, iets kruidig en leer. De smaak is vol, rond en heeft een goede structuur met indrukken van frambozen, kersen, jam, leer en eikenhouten vanille nuances. Lange afdronk met veel fruit en vanille. Deze wijn heeft maar liefst een houtlagering gehad van 15 maanden op eikenhouten vaten.

Château du Rocher


Château du Rocher is een schitterende wijngaard van Baron de Montfort. In de 15e eeuw was dit prachtige Château in bezit van de familie du Rocher tot aan het jaar 1731. Het Château werd overgenomen door hun enige dochter en na de revolutie werd de familie Grateloup eigenaar. Vandaag de dag is het Château in bezit van Baron de Montfort, hij beschikt over 3 verschillende Chateaus die gezamenlijk een wijngaard vormen van 66 hectare. Château de Monbadon en Château Lagrange Monbadon hebben gezamenlijk 50 hectare in AOC Côtes de Castillon en Château du Rocher 16 hectare in AOC Saint-Emilion.

Château du Rocher heeft door de jaren heen vele medailles en waarderingen behaald en onder leiding van Arnaud Chambolle worden alleen de allerbeste geselecteerde druiven van de 30 jaar oude wijnstokken gebruikt voor deze prachtige authentieke klasse wijnen.

 

Jaar 2005


Het wijnjaar 2005 in Bordeaux is een spectaculair jaar waarin de meest ideale omstandigheden voor de rijping van de druiven plaatsvonden. Ondanks de zeer droge maanden juli en augustus gaf de juiste hoeveelheid regen in de tweede week van september de druif een geweldige impuls die hierdoor de ideale rijpheid bereikte.

 

 

Château du Rocher Saint-Emilion Grand Cru AC 2005


Druif: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Alc: 13%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Château du Rocher
Wijnstreek: Saint-Emilion AC
Land: Frankrijk
Jaar: 2005