Château Valade l'Etendard Saint-Émilion Grand Cru diep warm rood/zwart met trage tranen aan het glas, duidelijk een topjaar. Nobel en gelaagd bouquet van kirsch, cassis, framboos, Saint-Émilion peperkoek, sigaar en vanille.

Heel rijk, breed en al mooi versmolten van smaak vol donkere kersenlikeur en zoete zwarte bessen met cacao, ceder en vanille. Met een bijna massieve textuur, vettige tannines en lang nagalmende finale.

Weelderige Saint-Émilion Grand Cru uit topjaar op Cru Classé niveau. Bekroond met goud in Bordeaux. 12 maanden gerijpt in Franse eiken barriques (80% nieuw).

95% Merlot en 5% Cabernet Franc. 14,5% alc. Lekker bij gebraden eend, tournedos (Rossini) en gerijpte comté.

Château Valade l'Etendard Saint-Émilion Grand Cru

De leiding ligt sinds 1979 in handen van Paul Valade en ook zoon Cédric wordt klaargestoomd voor het vak. L'Etandard van Château Valade is tot stand gekomen dankzij het beroemde druivenduo Merlot en Cabernet Franc.

De stokken groeiden op het plateau van Saint-Christophe-des-Bardes, één van de beste terroirs binnen Saint-Émilion. Tel daarbij de ervaring van de familie Valade op die sinds 1878 in de Bordeaux regio is gevestigd en dan krijg je zo'n indrukwekkende rode Bordeaux wijn als deze L'Étandard.

Door de rijping van 12 maanden op Franse eiken barriques, waarvan 80% nieuw, zit de wijn vol luxe nuances als cacao, vanille en ceder.

Saint-Émilion Grand Cru

Saint-Émilion geniet wereldwijd van een uitstekende reputatie en is de eerste wijnstreek die is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dankzij de ligging op de rechteroever van de Dordogne is Merlot hier de dominerende druif.

Binnen Saint-Émilion zijn er nog verschillende niveaus te onderscheiden, waaronder Saint-Émilion Grand Cru: in het leven geroepen om nog meer onderscheid te maken in kwaliteit.

In Saint-Émilion Grand Cru zijn de regels nog een stuk strenger dan in Saint-Émilion. Het gaat daarbij om het toegestane rendement, een minimaal alcoholpercentage van 11,5% vs 11% en een nog langere kelderrijping.