Truffe Noire Merlot diep purperrood met donkere kern. Aantrekkelijk fruitige geur van wilde bramen, blauwe bessen en zwarte kersen. Zacht, soepel en rond van smaak, maar ook krachtig en vol met rode kersen en donkere bosvruchten. Met afstand de Best Buy Merlot van de rijke oogst 2017. 100% Merlot, 13,5% alc. Lekker bij de borrel, een blokje kaas of een sappige biefstuk.

Het succes van deze Truffe Noire is te danken aan de oude stokken van de wijnranken. Waar jonge stokken (van de vroegrijpe) Merlot het in de hete, droge zomer van 2017 zwaar hadden, wisten oudere Merlot-stokken met hun lange wortels het grondwater te bereiken. Hierdoor wisten ze veel rijkdom aan fruit in hun pikzwarte druiven op te bouwen.

Truffe Noire Merlot Pays d'Oc

De Pays d'Oc is een bijzonder wijngebied met een grote diversiteit aan wijnen en is ook een officieel wijn kwaliteitslabel, gecertificeerd door Bureau Véritas Quality Franc. De Pays d'Oc strekt zich uit over de vier departementen in de Languedoc-Roussillon, Adue, Herault en Gard. De streek heeft zeer uiteenlopende landschappen, zoals steile hellingen, heuvels, laagland en natuurlijk de oevers van de Middellandse Zee. Het zonnige mediterrane klimaat en de mistral zorgen voor optimaal rijpe druiven en veel geconcentreerde soepele wijnen van Cabernet Sauvignon, Merlot en witte druivenrassen.