Château Moulin de La Bridane Saint Julien AOC de Château Moulin de la Bridane is een blend van 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot en 10% Petit Verdot. De wijn heeft een prachtige donkerrode kleur met wat evolutie in de rand die de volwassenheid van de wijn goed toont. De wijn heeft een klassiek Saint-Julien bouquet met charmante rijpe aroma’s van frambozen, bloemen en specerijen.

Bijzonder geconcentreerd en stevig van smaak vol aroma’s van bramen en rode bessen. Deze Saint-Julien is prachtig in balans, mondvullend met perfect versmolten tannines en mooie tonen van hout, afkomstig van de opvoeding op eikenhout.

Château Moulin de La Bridane Saint Julien AOC

Château Moulin de la Bridane ligt in de gemeente Saint-Laurent-Médoc, vijftig kilometer ten noordwesten van de stad Bordeaux. Het chateau behoort tot de appellatie Saint-Julien. Een kleine appellatie in de Haut-Médoc op de linkeroever van Bordeaux, tussen Pauillac en Margaux, en dankt zijn naam aan het dorp Saint-Julien-Beychevelle. Na eeuwen van wijnbouwcultuur werd het dorp bekend toen rijke handelaren uit Bordeaux er in de zeventiende eeuw land kochten en er imposante kastelen bouwden.

Saint-Julien is met zijn amper 910 hectare is het de kleinste appellatie van de Haut-Médoc gemeenten. Bijna elke hectare van Saint-Julien is bedekt met wijnstokken en uit de appellatie komen maar liefts 11 Grand Crus Classés (o.a. Château Beychevelle, Léoville-Barton, Gruaud-Larose en Talbot) die tot de meest prestigieuze wijnen ter wereld behoren. Saint-Julien wijn wordt gemaakt in de gemeente Saint-Julien-Beychevelle en delen van Saint-Laurent-Médoc en Cussac-Fort-Médoc. De druiven die hier mogen worden gebruikt zijn Cabernet-Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Carmenère, Petit verdot en Malbec.