Prelude à Grand-Puy Ducasse Pauil vitaal warm rood/zwart met diepe kern. Intens en volledig open qua geur met zoet cassis fruit, Cabernet bessen, zoete boersheid, fris eikenhout, vanille en truffel. Solide boers zwarte bessen kanon met ceder, cacao en een hartige, lange afdronk ondersteund door een uitstekende frisheid.

Krachtige klasse Pauillac uit topjaar 2015. Van Grand Cru Classé Pauillac Château Grand Puy Ducasse. 18 maanden gerijpt op eiken barriques. 53% Cabernet Sauvignon, 47% Merlot. 14% alc. Lekker bij lam met jus, rijpe harde kazen en eendenborst.

Prelude à Grand-Puy Ducasse Pauil

Château Grand-Puy-Ducasse (5e Grand Cru Classé) heeft niet één aaneengesloten perceel als eigendom, maar is in het bezit van drie over Pauillac verspreide wijngaarden. Bekende buren zijn Mouton, Pontet-Canet, Lynch-Moussas en Lynch-Bages.

Desondanks behoorde het Château lange tijd tot de zwakke broeders in de appellation. Sinds verzekeringsmaatschappij Crédit Agricole in 2005 de aandelen in handen heeft, is het wijngaardbeheer geprofessionaliseerd en is geïnvesteerd in de modernste technieken. Inmiddels gooit het château weer hoge ogen bij criticasters en lift ook de tweede wijn van het château, Prélude à Grand-Puy-Ducasse, mee op het hernieuwde succes.

Pauillac wijn

Pauillac staat ook wel bekend als de wijnhoofdstad binnen de fameuze Médoc wijnstreek. Hier vind je hellingen met een dikke laag kiezels en klei en ruim 1213 hectare aan wijngaarden. Pauillac telt in totaal 18 Cru Classés en de 3 beroemde Premier Crus: Château Mouton-Rothschild, Château Lafite-Rothschild en Château Latour.

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot vormen de basis voor deze stevige rode Bordeaux wijn die indruk maakt door zijn elegantie, concentratie en zijn zwarte bessen karakter.