Picadora Cabernet Sauvignon-Merlot de stralende zon en de koele nachten in Central Valley hebben de Cabernet Sauvignon en Merlot goed gedaan. Het duo beloont dat met een milde wijn die diepe indruk maakt met de fruitige geuren van zwarte bessen en haast heilzame hint laurier. Vol en zacht van smaak met veel donker fruit. De warme en lange afdronk is een feest dankzij een vleug chocolade en een aangename rokerigheid.

Picadora Cabernet Sauvignon-Merlot

Het Chileense wijnhuis heeft diverse wijngaarden gelegen in Central Valley, een van de beste wijngebieden van Chili. Deze regio beschikt over zeer goede omstandigheden, waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen. De nabije bergen zorgen voor koele nachten, die de druiven hun aroma's doen behouden. Al vele jaren maakt dit wijnhuis uitstekende wijnen!

Wijnland Chili

Chili is een smal, maar zeer langgerekt land dat ingeklemd ligt tussen het Andesgebergte in het oosten en het kustgebergte en de Stille Oceaan in het westen. De condities voor wijnbouw zijn in Chili uitzonderlijk gunstig. Een sterk punt is het gezonde, droge klimaat met zijn vele uren zonlicht. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de stofwisseling in de planten, het zorgt er ook voor dat plantenziekten nauwelijks voorkomen. De Chilenen zijn de laatste jaren druk bezig om complexere wijnen te produceren, door meer de nadruk te leggen op specifiek herkomst en door variatie in hun assortiment aan te brengen.