Château du Puy Montagne Saint-Émilion Iintens warm rood/zwart met ondoorzichtig hart. Indrukwekkend weelderig bouquet van romige vleeskersen, cassis, peperkoek, viooltjes, melkchocolade en ceder. Kamerbreed en volrijp van smaak met ladingen donkere vruchten in een luxe omlijsting van ceder, getoast eiken en Bourbon vanille. In mollige Pomerol stijl met vet, frisheid, grip en zijdezachte plak tannines van de nobelste soort. Ongekend complexe 100% Merlot van de top (Puy) van de Lestage heuvel.

In weelderig mollige Pomerol stijl. De ’Petrus’ van Montagne. 100% Merlot van bodems vol vette klei (à la Pomerol) en kalksteen. 18 maanden gelagerd in Franse eiken barriques (waarvan 30% nieuw). 14,5% alc. Op zijn top in 2020, maar nu al heerlijk bij een sappige entrecôte, lamsrack, gebraden eendenborst, wildbraad, kruidige stoofschotel of bij zachte kazen. 

Château du Puy Montagne Saint-Émilion

De wijn van Château du Puy wordt wel de ‘Petrus’ van Montagne genoemd omdat hij allereerst de weelderig rijke complexiteit heeft van een top Pomerol wijn met dezelfde vettige molligheid, diepgang en lengte, en aangevuld met de fluweelzachte specerijen van Saint-Émilion. Daarnaast is de rode wijn uit Bordeaux net als de beroemde Petrus wijn (met een prijs van maar liefst € 3000 per fles), ook gemaakt van 100% Merlot druiven die op een bodem van kalksteen en vette ‘Pomerol’ klei groeien in een mini wijngaard met oude wijnstokken

Château du Puy

Château Du Puy is het oude familiekasteel van Château Lestage dat op de top (Puy) van de hoogste berg van Montagne Saint-Émilion ligt. Lestage beheert in totaal 18,5 ha wijngaard waarvan Château Du Puy met zijn mini wijngaard het kroonjuweel is. De Merlot wijnstokken van gemiddeld 50 jaar oud staan op een ondergrond van mergel, kalksteen en vette klei, die grote gelijkenissen vertoont met de beroemde bodem van Pomerol.