Château Chevalier Lescours Saint-Émilion Grand Cru Granaatrode Grand Cru met aroma's van donker fruit, rijpe bosbessen, toast en vanille. Nu al mooi open en verleidelijk. Sappig en vol van smaak met zacht, mollig Merlot fruit, stevige cabernetcassis, ceder en een vleug peperkoek. Elegant, rijk en geconcentreerd met een malse structuur en prima frisheid.

Prachtig voorbeeld van de uitstekende 2015 jaargang: krachtig en elegant tegelijk. 12 maanden gerijpt in Franse eiken barriques. 70% Merlot, 30 % Cabernet Sauvignon. 14 % alc. Heerlijk bij een lekkere rund entrecôte, lams koteletjes, eendenborst of harde kazen.

Château Chevalier Lescours is sinds 1910 onafgebroken in het bezit van de familie Chevalier. De lieflijke wijngaard bestaat uit stokken van 50-70 jaar oud en bevindt zich op een gedroomde locatie in Saint-Emilion tussen 1er Grand Cru Classé Château L’Angelus en Grand Cru Classé Château Grand Mayne.

De wijnranken staan deels op het plateau en deels op de heuvel met een ideale zuidelijke expositie op een klei/grind/kalk ondergrond. De druiven worden geoogst bij optimale rijpheid, met handmatige sortering op de “table de tri”, waarna een traditionele vinificatie volgt onder het toeziend oog van raadgevend oenoloog Roland.

De combinatie van Merlot en Cabernet Sauvignon kan in Saint-Emilion grote hoogten bereiken. Dat kan alleen bij perfecte weersomstandigheden zoals in 2015. Na een droog voorjaar bracht augustus malse regen en september warme dagen en koele nachten. Dat zorgde voor een trage en lange rijping.

“In 2015 hebben we alles gehad wat we nodig hadden”, aldus Denis Dubourdieu, professor oenologie aan de universiteit van Bordeaux. “En alleen dat leidt tot de beste wijnen.” 2015 hoort in het rijtje van rijpe topjaargangen samen met 1995 en 2005: diep gekleurd met veel parfum en uitbundig rijp fruit.