Castillo de Maluenda's 2009 Punto y Coma is 100% Garnacha afkomstig van wijngaarden van het 40 jaar oude landgoed, die 9 maanden in Frans eiken hebben gelegen. Geurige zwarte kersen en cassis aroma's omlijsten een zoete, sappige aanbod dat plezier zal leveren.

Deze Castillo de Maluenda Punto Y Coma Garnacha is zowat overal heerlijk mee, maar vooral in de voorkant van het vuur, terwijl je de kou probeert te verjagen... Geniet van het eerste glas met worst gevulde champignons en visies van de volgende gang dansen door je hoofd.

Castillo de Maluenda


Deze gerenommeerde Bodega bevindt zich in Aragon, ten zuiden van Rioja. Met enige regelmaat vallen hun wijnen in de prijzen en veel van haar wijnen zijn bekroond met één of meerdere medailles. Vorig jaar was het feest bij deze Bodega, want de beroemde wijncriticus Robert Parker beloonde hun topwijn, de Punto y Coma, met maar liefst 90 (van de 100) punten! Castillo de Maluenda heeft de beschikking over schitterende wijngaarden die zich ten zuiden van Rioja bevinden. De echte schatkamer van deze Bodega beperkt zich tot slechts enkele hectares waar we de wijngaarden vinden met 40-jaar oude wijnstokken. Deze wijnstokken zorgen voor de meest schitterende, volle en complexe wijnen met een uitzonderlijk fruitige smaak.

Castillo de Maluenda Punto y Coma Garnacha 2009


Druif: Garnacha
Alc: 14%
Wijnhuis: Castillo de Maluenda
Type: Rode wijn
Wijnstreek: Calatayud
Land: Spanje
Jaar: 2009