Château Dorleac 'Revelations d'Hubert de Bouard' Graves AOP karaktervolle en rond fruitige wijn uit de Graves. Diep karmijnrood van kleur met een elegante en uitgesproken geur van kersen, bessen en pruimen vergezeld met kruidige tonen. De smaak is rond met verleidelijke frisse aroma's van zacht rood fruit, kruiden en een vleugje vanille. De wijn is mooi in balans en heeft een verfijnde lange afdronk.

Château Dorleac

Deze rode wijn is afkomstig van Château Dorleac wat in handen is van wijnmakers familie Barbe Lapouge. Hun prachtige wijngaarden liggen in het hart van Graves, in de gemeente Portets, op de beste grind witte heuveltoppen van de regio. Zeer kenmerkend voor de regio Graves is de specifieke bodem van kiezel, waarop de wijnstokken perfect gedijen. De kiezels zorgen namelijk voor een perfecte drainage, een laag watergehalte, waardoor de wijnstokken zich volledig kunnen uiten.

Merlot staat voor het grootste gedeelte aangeplant in deze wijngaarden met daarbij een aantal kleine percelen Cabernet Sauvignon. In samenwerking met Hubert de Boüard, gezamenlijke eigenaar van Château Angélus, de Saint-Emilion 1e Grand Cru Classé en een wereldberoemde consultant-oenoloog, maakt de familie fantastische wijnen. Zij delen dezelfde ambitie om de mooiste Bordeaux wijnen te creëren in een fruitige en voor iedereen toegankelijke stijl.

Graves

Het wijngebied van Graves is het oudste wijngebied van Bordeaux en bevat meer dan 40 gemeentes en een opeenstapeling van appellations. Al meer dan 2000 jaar groeien hier wijnstokken, zelfs in de middeleeuwen had wijn hier al een enorm grote reputatie. Uit de appellation Pessac-Léognan komen de beste rode wijnen van de hoogste kwaliteit. Pessac-Léognan ligt in het noordelijkste deel van de Graves, ten zuidwesten van de stad Bordeaux. De appellation bestaat pas sinds 1987, voorheen viel het gewoon onder appellation Graves.

Hier komen de grote wijnen der aarde vandaan, zoals het beroemde Château Haut-Brion, één van de oudste Premier Cru Classés, Domaine de Chevalier en Château Pavie. Kenmerkend voor deze regio is dat de bodem uit kiezelheuvels bestaat, dit zorgt voor een perfecte drainage van het water en is los en luchtig voor de bodem. De wortels van de wijnstokken kunnen hier dan ook diep door de grond dringen, om zo het uiterste uit de bodem te halen.

Behalve met de grote rode wijnen staat deze appellation ook zeer bekend om zijn prachtige witte wijnen van topniveau, uit de bekende appellations Barsac, Sauternes en Cérons.