Castillo de la Peña DO Gran Reserva, helder paars-rood van kleur met paarse tinten. De geur is uitbundig fruitig en kruidig met veel specerijen. Zeer frisse en fruitige smaak met impressies van bramenfruit, vanille, aangename tanninen en impressies van specerijen (kruidnagel en kaneel). Krachtige goed gebalanceerde afdronk.

De wijn heeft een rijping gehad van 4 jaar op Frans eikenhouten vaten, daarna nog maar liefst 3 jaar op Amerikaans eikenhouten vaten in de prachtige grot van het wijnhuis.

Castillo de Peña

In hartje van Campo de Borja ligt deze schitterende Bodega Castillo de Peña. Verborgen onder deze Bodega ligt een grot van maar liefst 500 jaar oud. Deze grot is vroeger door de lokale boeren uit de berg Moncayo gehakt en werd destijds al gebruikt voor de opslag van wijnvaten. Tegenwoordig is deze grot dé ideale wijnkelder. Er worden hier de mooiste wijnen produceert door het bekroonde wijnteam Pamela Geddes en Susana Ruberte. Zij selecteren alleen de allerbeste druiven van de 54 jaar oude wijnstokken. De productie van deze wijnstokken is laag maar van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. De druiven worden hand geplukt en met veel kennis, liefde en voorzichtigheid komen hieruit de heerlijkste wijnen voort.

Castillo de la Peña DO Gran Reserva

Druif: Garnacha, Cabernet Sauvignon
Alc: 14%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Castilo de la Peña
Wijnstreek: Campo de Borja
Land: Spanje
Jaar: 2005