Barón de Lión Gran Reserva Warm donkerrood met diepe kern. Edel en mooi ontwikkeld van geur vol zwoel rood kersenfruit, vanille, karamel en sigarenkistjes. Mondvullend breed en volrijp van smaak met satijnzacht rood fruit, een fluwelige textuur en romige chocolade. Alles perfect met elkaar versmolten. Boterzachte, nobele Gran Reserva vol fluwelig rood fruit. 6 jaar gerijpt waarvan 18 maanden op eiken vaten. 13% alc. 100% Tempranillo. Heerlijk bij rood vlees, gerijpte kazen, stoofpotten en wild. 

Barón de Lión Gran Reserva

Na het succes van Barón de Lión Reserva is nu ook de Gran Reserva net uit de kelder vrijgegeven. De Spaanse rode wijn is na een lagering van 6 jaar, waarvan 18 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten, nu perfect op dronk.

Valdepeñas

In het midden van Spanje en ten zuiden van de wijnstreek La Mancha ligt DOP Valdepeñas. Een wijngebied dat gekenmerkt wordt door extreem hoge temperaturen en de terroirs vol stenen die op zo'n 700 meter boven zeeniveau liggen. Dit verklaart meteen de naam: val de peñas betekent letterlijk 'vallei der stenen'. Vergelijkbaar qua klimaat met La Mancha, maar toch zo verschillend in vinificatiestijl dat het wijngebied met een recht een eigen classificatie heeft.

Een druif die bestendig is tegen de enorme hitte is hier noodzakelijk. Die hebben de wijnmakers gevonden in de Tempranillo druif. Maar liefst 65% van de wijngaarden staat met Tempranillo aangeplant. Gelukkig voelen ook een aantal internationale druivenrassen, zoals Merlot en Cabernet Sauvignon, zich hier thuis. Naast 100% Tempranillo wijnen worden er dus ook prachtige blends gemaakt.