G.H. Martel 'Cuvee Victoire' Champagne Brut 1er Cru blinkend goudgeel met vitale vleug groen en levendige mousse. Zuiver en verleidelijk van geur met citrus, biscuit, golden delicious en brioche. Mond vullend breed, geconcentreerd en opwekkend van smaak met appel, pruim, toast en een vleug krijt in de lange afdronk. Bekroonde Premier Cru Champagne van uitstekend huis. 60% Chardonnay van Premier Cru wijngaarden in de Côte des Blancs (Chouilly, Mesnil-sur-Oger), 25% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier van de Montagne de Reims (Chamery, Louvois). 12% alc. Lekker als aperitief, bij oesters en gerookte vis.

G.H. Martel 'Cuvee Victoire' Champagne Brut 1er Cru

De geschiedenis van het huis G.H. Martel & Co begint in 1869 en zo'n 150 jaar later is het een prestigieus en gevestigd wijnhuis in de champagnestreek. De persoonlijkheid van het merk is gebaseerd op de kennis en ervaring van de familie Rapeneau die al vier generaties lang betrokken is bij het maken van Champagne. Onder leiding van oenoloog en keldermeester Christophe Rapenau brengen ze prachtige mousserende wijnen voort die meerdere medailles op hun naam hebben staan. 

Champagne

Champagne is wereldwijd de meest bekende en ook meteen de meest prestigieuze mousserende wijn. Champagne mag enkel gemaakt worden in de champagnestreek in het noorden van Frankrijk met zo'n 300 wijnbouw gemeenten. 17 daarvan dragen de 'Grand Cru' status, ongeveer 40 zijn als Premier Cru geclassificeerd en de rest is Cru.

Maar wat is Grand Cru en Premier Cru Champagne precies? Dit is vooral gebaseerd op de geografische eigenschappen van het dorp of de gemeente waarmee elk jaar prijs van de druiven wordt bepaald. Voor Grand Cru Champagne betaal je 100% van de vastgestelde prijs en voor Premier Cru moet tussen de 90 en 99% van de prijs worden betaald. Hoe hoger de score, hoe hoger de kwaliteit van de druiven. Natuurlijk hangt de uiteindelijke kwaliteit samen met de kwaliteiten van de wijnboer levert.