Viglione Antonio & Figli Barolo DOCG Piemonte Italië, warm diep robijnrood met donkere kern. Intens van geur met stuivende kirsch, cacao, ceder, truffel en vijg. Mooi vet qua textuur, daarnaast prachtig rijp en volledig open van smaak met ladingen zoet donker bosfruit, ceder, mahonie, truffel en gedroogde specerijen. Krachtig en lang met een uitstekende balans. Klasse Nr. 1 Barolo in verleidelijk open stijl. 24 maanden gerijpt op grote eiken vaten.

Een prachtige Italiaanse rode wijn met ladingen zoet donker bosfruit, ceder, mahonie, truffel en gedroogde specerijen.

De Barolo wordt ook wel de koning onder de wijnen genoemd en dat heeft zeker een reden. De meeste Barolo's zijn stroef en schraal want de Nebbiolo-druif, waarvan de Barolo wijn gemaakt is, behoort tot de moeilijkste druif en bevat zeer veel tannine. Daardoor moet deze prachtige wijn vele jaren rijpen voordat hij lekker op dronk is, maar zelfs na een lange rijping zorgt de tannine nog voor een stevige bite.

Dankzij de vele smaken die in de Barolo geproefd kunnen worden - denk bijvoorbeeld aan viooltjes, teer, chocolade, witte truffel, kaneel, gedroogd fruit, verse en gedroogde kruiden, bosvruchten en tabak - kan de tannine voor een verrassende smaakexplosie zorgen.
 

Viglione Antonio & Figli Barolo DOCG Piemonte Italië

 


Druif: Nebbiolo
Alc: 14,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Fratelli
Wijnstreek: Piëmonte
Land: Italië
Jaar: 2011