Afgaande op de recente prestaties van de druif, moet de Kekfrankos worden beschouwd als een van de meest opwindende rode wijnen van Hongarije, Een druivenras dat zich in Hongarije kan meten met de omringende landen.

Kekfrankos is bijna volledig beperkt tot het Karpatenbekken en de onmiddellijke omgeving. Het is een krachtige producent die zeer goed bestand blijkt te zijn tegen vorst. Haar vrucht is niet gevoelig voor rot. De Kekfrankos rijpt in het begin tot half oktober. De wijn van de Kekfrankos heeft een diepe rode kleur met ruime tannines, een aangename fruitige smaak, en een opmerkelijke concentratie.

De recente kwaliteit revolutie in Hongarije heeft de Kekfrankos tot ongekende hoogten gebracht. Steeds meer mooie voorbeelden van een goede body en diepte komen er uit Sopron, Eger en Szekszárd. In de laatste twee regio's, heeft de Kekfrankos zich ook bewezen als een levensvatbaar alternatief voor de Kadarka in de Bikaver (de beroemde Hongaarse Stierenbloed). Je zou kunnen zeggen dat in het Karpaten bekken, de Kekfrankos onder de rode wijnen hetzelfde is als de Olaszrizling onder de witte wijnen.

Bij langere rijping in vaten, zoals nu vaak het geval is in Eger, toont de Kekfrankos een gelijkenis met de Gattinara van Piemonte, waarbij op basis van de intensiteit van het fruit en elegantie de voorrang krijgen op de massieve tannines en het robuuste karakter. Deze stijl is helemaal niet vreemd voor sommige wijnmakers, die met deze Kekfrankos de toekomst van de Bikaver zien.