Op dit moment is er slechts een kleine hoeveelheid van deze gewilde wijn uit Szekszárd, hoewel de toenemende vraag nieuwe aanplantingen van de druif hebben gemotiveerd. Net als de meeste van de oude Hongaarse rassen is de Kadarka uiterst gevoelig voor het weer, de kwaliteit ervan fluctueert dus sterk afhankelijk van het vintage jaar.

De Szekszárdi Kadarka is een zuur-gedreven wijn van een vrij mooie kleur die in goede jaren kan ontwikkelen tot een mooie robijn of kersenrood. Bloemig, fruitig en kruidig tegelijkertijd, met een aangenaam zurige smaak, de wijn heeft toch een fluweelachtige touch die typisch is voor alle rode Szekszárd. Kadarka heeft een positief charmante, fruitige maar eigenzinnige smaak die onmogelijk te verwarren is met een wijn gemaakt van een van de alomtegenwoordige internationale druiven.

Op de beste plekken en onder een strikt regime is Kadarka in staat om een onvergetelijke wijn van grote zuiverheid en een fijne robijnrode kleur te worden. Naarmate springen meer en meer wijnmakers op de Kadarka, daarom lijkt de wederopstanding van deze geliefde Hongaarse rode een kwestie van tijd.