Schoenenbourg Riesling Grand Cru Elzas kraakhelder blinkend fris bleekgeel. Breedgeurige, bedwelmend mooie Riesling rijkdom met body en frisheid. Diep, edel en rijk van smaak vol verse citrus, ananas en appel plus een vleugje honing. Fijne Riesling zuren zorgen voor de frisse snit en lengte van de wijn. Rijkgevulde en toch frisdroge top Riesling van de beroemde Grand Cru akker Schoenenbourg van de heuvels tussen Hunawihr en Riquewihr in. 100% Riesling, 13,5% alc. Heerlijk bij ‘hänchen in Riesling’, forelfilet of snoekbaars op een bedje van Elzasser zuurkool of uiteraard oesters. 

Schoenenbourg Riesling Grand Cru

Ten noorden van Riquewihr ligt de beroemde Grand Cru akker Schoenenbourg tegen de steile zuidelijk gelegen hellingen op ruim 300 meter hoogte. De totale oppervlakte van 53 ha aan wijngaarden is bedekt met een bodem van kalk, mergel en dolomiet, die rijk is aan voedingsstoffen en die het water goed vasthoudt. Dit resulteert in krachtige en rijke witte wijnen die ook lekker mineraalfris van smaak zijn. Al rond de Middeleeuwen was deze wijngaard geroemd, onder andere door de bekende Zwitserse kaartenmaker Merian: "Schoenenbourg, de meest nobele wijn van dit land."

Riesling

Om goede Riesling te maken, zijn er een aantal basisvoorwaarden nodig: een kalkrijk terroir en steile zuidelijk gelegen hellingen. Deze ideale omstandigheden bevinden zich vooral in Duitsland. Echter zijn Riesling liefhebbers ook uit op de typerende frisse aroma's. En daarom zijn de Franse wijnen uit de Elzas ook zo geliefd. Maar voor alle goede Riesling wijnen geldt dat ze bekend staan om hun kruidige citrusaroma's en frisse zuren die helemaal in balans zijn.