Peter Flemming Estates Shiraz California een stevige en kruidige Shiraz met diep donkerrode blosjes op de wangen. Met de kruidige karaktertrekken van zijn Franse soortgenoot, die onder de Californische zon worden aangevuld met zwarte kersen en viooltjes in neus en mond.

Lekker stevig en romig. Bomvol donkere vruchten en een peperige tonen in de afdronk. Krachtige Franse charme gecombineerd met hartelijke Californische zonneschijn. Dat levert een geweldige wijn op: ontwapenend en verleidelijk lekker.

Peter Flemming Estates Shiraz California

Een echte wereldreiziger, zo mag de Shiraz wel worden genoemd. De druif reisde de afgelopen eeuwen de hele wereld over, om in de jaren 70 van de vorige eeuw voet aan wal te zetten in Californië. De druif werd er aangeplant door een groep Amerikaanse wijnmakers die zichzelf de Rhône Rangers noemen.

De wijnmakers zijn van mening dat de van oorsprong Franse helden uit de Rhône als Syrah, Grenache, Mouvèdre en Viognier perfect tot wasdom komen onder de Californische zon. Dat bewijzen de Rangers keer op keer door authentieke wijnen te maken met een verbluffend lekkere zonnigheid.

Kruidige spierballen wijnen waarin het originele krachtige karakter van de Syrah nog altijd duidelijk herkenbaar is, maar waarin ook fruitige aroma’s van zwarte bessen en bramen van zich laten spreken.

Californische wijnen

Californische wijnen zijn mateloos populair. Dit is niet alleen te danken aan de uitstekende gronden en talrijke micro-klimaten, maar ook aan de vitaliteit van de wijnindustrie.

Wij citeren graag James Lapsey, die werkt aan de wijnuniversiteit van Davis in Californië. "Kwaliteitswijn wordt in Californië nog geen 35 jaar gemaakt. Als gevolg daarvan is eigenlijk alles nieuw: de wijnbedrijven, de apparatuur, de gebieden, de daar groeiende druiven, de wijnen en ook de ideeën."