De wereldpolitiek samengekomen voor de G20 top in St. Petersburg genieten van een selectie van de beste Hongaarse wijnen. De organisatie van deze G20 in St.-Petersburg heeft ervoor gezorgd dat het aan luxe niet ontbreekt, zoals ook te lezen in dit artikel van de volkskrant.

Bijna een half jaar aan selectieproces ging er aan vooraf, uiteindelijk hebben de beleidsambtenaren van de Russische staat 4 Hongaarse wijnen en 2 likeuren waardig gevonden voor de G20 top.

De staatshoofden genieten van de:
Monte Tokaj 2002-es Muscat Lunel een 6-puttonyos van Tokaj
Vincze Béla Cabernet Cuvee-jét en de Wunderlich pincészet, Cabernet Franc uit Eger en de Aranyhegy Juhfark 2011 Tornai Pincészet uit Somlo

Daarnaast worden Unicum en Torley Chardonnay Brut (mousserende wijn) geserveerd.

De keuze van de wijn is een ongelofelijke kleine bijzaak voor de G20, maar dat de keuze voor het schenken van Hongaarse wijn voor z'n selectieve groep is gevallen geeft toch wel aan dat deze wijnen zich kunnen meten met de beste wijnen ter wereld. Dit is een grote stap voor de Hongaarse wijn producenten!

Wanneer je de volgende keer de specialist vraagt naar een heerlijke unieke wijn, vraag is of ze Hongaarse wijn hebben liggen, alleen de echte kenners hebben ze nu al in huis...