Wijnkasteel Genoels-Elderen Chardonnay Wit blinkend licht groengeel. Gelaagd bouquet van citrus, pruim, appel, witte bloesem en krijt met een vleugje zilte roomboter. Verfrissend, nerveus en geconcentreerd van smaak vol limoen, gele pompelmoes en Granny Smith appel met krijtachtige grip à la Chablis en uitstekende lengte.

Verfrissende, mineralige Chardonnay in Chablis stijl. 18 maanden gerijpt in cuve waarvan 12 maanden sur lie. 100% Chardonnay. 12,5% alc. Lekker bij oesters, coquilles en gerookte zalm.

Wijnkasteel Genoels-Elderen Chardonnay Wit

De Romeinen waren de grondleggers van de Belgische wijnbouw, maar over een rijke historie kunnen we niet spreken. Vanaf de 15e eeuw diende de Kleine Ijstijd zich aan en werd het simpelweg te koud voor succesvolle oogsten.

Daarnaast zou Napoleon wijnbouw in de toenmalige Zuidelijke Nederlanden verboden hebben om de Franse wijn te beschermen. Aan het van de twinstige eeuw werden er weer wijngaarden aangelegd in België en is zo'n 60 jaar geleden de wijnbouw weer echt van de grond gekomen.

Vooral de afgelopen 10 jaar kende Belgische wijn een serieuze groei wat betreft het aantal hectare wijngaarden en wijnboeren. Inmiddels telt België negen beschermde wijnstreekbenamingen, waaronder Haspengouw.

Belgische wijn

Het Wijnkasteel Genoels-Elderen is het enige wijnkasteel in België en ligt in de kleinste deelgemeente van Riemst. Het kasteel werd in de 13e eeuw gebouwd en heeft door de eeuwen heen verschillende eigenaren en renovaties gekend.

In 1990 besloot de familie Van Rennes het kasteel in oude glorie te herstellen. Mét succes: het wijnkasteel telt inmiddels 22 hectare aan wijngaarden op de beste hellingen en is daarmee het grootste wijndomein van het land.

De hoofdrol is voor de Chardonnay druif weggelegd, maar ook Pinot Noir en Pinot Gris pakken goed uit binnen de Haspengouw regio. De wijngaarden blijven gezond door geen herbiciden en insecticiden te gebruiken, klassiek te wieden en te schoffelen. Bovenal staat de enorme passie van de familie voorop.