Weinglueck Grüner Veltliner helder, citroengeel met groene glans. Spat zuiver en verleidelijk met citrus, appel, peer, een hint witte bloemen, tropisch fruit en een kenmerkend wit pepertje. Deze krokante Grüner Veltliner zit boordevol dorstlessend sap, rijp geel fruit van citroen, appel en peer, exotisch fruit, een hint vlierbloesem en heeft een fris prikkelende afdronk. Met prachtig concentraat dankzij de rijke oogst 2018. 100% Grüner Veltliner. 12% alc. Erg lekker bij Aziatisch eten, groene salades en gerechten met asperge. 

Weinglueck Grüner Veltliner

Grüner Veltliner is dé druif en tegelijk ook de trots van Oostenrijk en doet niet onder voor grote topwijnen. Het is een witte druivensoort die onlosmakelijk met het land verbonden is. In ruim een derde van alle wijngaarden in Oostenrijk is de Grüner Veltliner druif aangeplant.

Grüner Veltliner

De Grüner Veltliner druif wordt vaak omschreven als een druif met een veelzijdig karakter. In blinde proeverijen heeft Grüner Veltliner wel eens grote Chardonnays verslagen. Wijnen gemaakt van deze druif zijn fris, fruitig, hebben een hoge zuurgraad en aroma's van gele appel, groene peer, sperzieboon, kervel, witte peper en soms limoen. Typerend is het bekende pepertje dat in de geur en smaak van de wijn terugkomt. De druiven kunnen jonge wijnen leveren, maar daarnaast zijn ze ook in staat om heel goed lang te rijpen.

Weinglueck stimuleert biologische landbouw. In de Oostenrijkse regio Weinviertel werken verschillende boeren samen om biologische druiven te telen. Het succes van de regio Weinviertel op het gebied van wijn is grotendeels te danken aan de Grüner Veltliner.