Céline & Antoine Angst Chablis intens licht goudgeel. Expressief Bourgondisch vol bouquet van citrus, pruim, krijt en verse hazelnoot. Nerveus en krachtig van smaak met limoen, gele pruim, body en spanning.

Ziltig en krijterig karakter met veel grip en punch. Erg goed. Bourgondisch rijke Chablis uit topjaar. 100% Chardonnay, 12,5% alc. Lekker bij Hollandse garnalen met zeekraal, oesters met vinaigrette en sashimi. 

Céline & Antoine Angst Chablis

Céline en Antoine Angst behoren tot een nieuwe generatie getalenteerde Chablis wijnmakers. De wijngaarden van Vignoble Angst beslaan 10 hectare in de gemeente Courgis op Kimmeridge, kalk- en kleibodems. De 6 ha. wijngaarden waar hun geselecteerde Chablis vandaan komt, hebben een ideale zuidoostelijke expositie en worden bewerkt volgens de ‘lutte raisonnée’ methode: de bodems worden geploegd en er is begroeiing tussen de wijnranken om het rendement van de stokken te verlagen.

De Chardonnay stokken zijn gemiddeld 30 jaar oud. Antoine Angst: “We proberen ons er altijd van te verzekeren dat onze wijnen het Bourgondische terroir en onze wijngaarden op de meest precieze manier tot uiting laten komen.” Wat met deze witte Bourgogne wijn met 18/20 punten uitstekend is gelukt.

Chablis

Chablis is één van de weinige plekken met een 'Kimmeridge' bodem. Een bijzondere ondergrond die bestaat uit een mengsel van kalk, klei, krijt en fossiele schelpen waar Chardonnay bijna uit zichzelf uitgroeit tot een wijn met een volstrekt eigen karakter. Een goede Chablis met zijn kenmerkende frisse zuur en ziltig minerale karakter met crispe citrus aroma’s is voor veel wijnliefhebbers een traktatie, mét of zonder een schaaltje oesters ernaast.