Pazo Torrado Albariño intens licht groengeel. Uitbundig druiven geur van limoen, groene pruim, citrus en groene appeltjes. Strak en sappig van smaak met citrussorbet, sinaasappel, pruim, gele pompelmoes en een karakteristiek vleugje zilt. Strakke, verfrissende stijl Albariño van topproducent. 100% Albariño. 13% alc. Lekker bij tong, paëlla met zeevruchten of Thais.

Pazo Torrado Albariño

Pazo Torrado is een 100% Albariño wijn die op traditionele wijze is gemaakt in Val do Salnés, een van de klassieke substreken binnen het kwaliteitsgebied Rías Baixas. Val do Salnés ligt vlakbij de zee en staat bekend om zijn granieten- en stenige ondergrond en om zijn milde klimaat met veel regenval. De Pazo Torrado Albariño is gemaakt door de topproducent Terra de Asorei. Hier zijn zes families met elkaar verbonden om samen het allerbeste uit de Albariño druif te halen. 

Albariño

Fruit en flink wat zuur, dat is wat Albariño wijn kenmerkt. Albariño is een Spaanse druif en levert frisse en droge witte wijn op met aroma's van citroen, grapefruit en perzik. De druif wordt bijna alleen in Spanje en Portugal verbouwd, waar hij bekend staat als Alvarinho in Vinho Verde. In Rías Baixas zijn 90% van alle wijngaarden aangeplant met de Albariño druif.

Hier rijpt hij vroeg en wordt tegen de vochtige grond beschermd door een pergola's boven de grond: een arbeidsintensieve manier waardoor schimmels bijna geen kans maken om de druif aan te tasten en waardoor de wind goed door kan waaien. De druiven worden dan goed gedroogd na een regenbui.