Michel Kempf Gewürztraminer Reservé AOC Elzas Frankrijk, diep blinkend rijk geel/groen met gouden schittering. Krachtig Gewurz-parfum met rozenblaadjes, kruiden en lychees.

Rijk en elegant tegelijk. Mooi rank van smaak, met de kenmerkende vette mondvulling, maar dan eleganter dan de meesten. En na de eerste zoet-impressie op de tong een frisd roge finale met kracht, crunch en bite. 

Gewürztraminer is al jaren dé specialiteit van tophuis Kempf en dat blijkt weer: na de zoetimpressie een fris droge finale met kracht en bite. Precies zoals Gewürz moet smaken.

Elzas

De Elzas (Alsace) ligt in het noordoosten van Frankrijk. Het wijngebied vormt een lange, smalle strook tussen de hoge bergen van de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten.

Dankzij de beschutting van de Vogezen heeft de Elzas een heel aangenaam klimaat, met zelfs evenveel zonuren als bijvoorbeeld Roussillon. Omdat de grondsoorten in Elzas zo divers zijn, kunnen de wijnen heel verschillend zijn van stijl, zelfs als dezelfde wijn maak technieken worden toegepast op een soortgelijk perceel.

De bijzondere druif Gewürztraminer is veelvuldig aangeplant in de Elzas waar hij ook wel 'de Keizer' wordt genoemd. Typerend is het aromatische en kruidige rozenaroma en het tropische fruit. Met deze veelzijdige druif worden droge, halfdroge, maar ook zoete wijnen gemaakt.

Deze wijnen hebben veel body en alcohol en een laag zuurgehalte.