Hunawihr Riesling & Gewurztraminer Grand Cru intens blinkend licht groengoud. Topkleur. Klassiek Riesling bouquet met citrus, witte bloesem, een partje nectarine en een licht stenig karakter. Krachtig, sappig en rijk geconcentreerd van smaak met limoen, pruim, sinasschil en appeltjes met punch, grip en spanning.

Lange finale met een vleugje ziltigheid en een rokerige (kalksteen) mineraliteit. Uitstekende Grand Cru Riesling uit topjaar. Zelfs nog iets rijker dan 2019. 100% Riesling. 13,5% alc.

Heerlijk bij coq au (Riesling) of fazant in Riesling. Ook perfect bij forel filet, zalm of snoekbaars op een bedje van zuurkool.

Hunawihr Riesling & Gewurztraminer Grand Cru

Ten noorden van Riquewihr ligt de beroemde Grand Cru akker Schoenenbourg tegen de steile zuidelijk gelegen hellingen op ruim 300 meter hoogte. De totale oppervlakte van 53 ha aan wijngaarden is bedekt met kalk, mergel en dolomiet.

De bodem is rijk aan voedingsstoffen en houdt daarom het water goed vast. Dit resulteert in krachtige en rijke witte Elzas wijnen die ook lekker mineraalfris van smaak zijn. Al rond de Middeleeuwen was deze wijngaard geroemd, onder andere door de bekende Zwitserse kaartenmaker Merian: "Schoenenbourg, de meest nobele wijn van dit land." 

Riesling

Om goede Riesling te maken, zijn er een aantal basisvoorwaarden nodig: een kalkrijk terroir en steile zuidelijk gelegen hellingen. Deze ideale omstandigheden bevinden zich vooral in Duitsland. Echter zijn Riesling liefhebbers ook uit op de typerende frisse aroma's.

En daarom zijn de Franse wijnen uit de Elzas ook zo geliefd. Maar voor alle goede Riesling wijnen geldt dat ze bekend staan om hun kruidige citrusaroma's en frisse zuren die helemaal in balans zijn.

Gewurztraminer

Een Gewurztraminer herken je aan de intense aromatische neus van lycee, rozenblad en tropische aroma's. Vooral in de Elzas laat deze bijzondere druif de mooiste resultaten zien. En het Vogezen gebergte speelt hier een belangrijke rol.

Eigenlijk is het in het noorden van Frankrijk relatief koel, maar het gebergte beschermt het gebied tegen harde wind, regen en sneeuw. Daardoor is het alsnog warm genoeg, zodat de druif optimaal kan rijpen.

De Grand Cru Rosacker waar deze Gewurztraminer vandaan komt, is vernoemd naar de wilde rozen die om de wijngaard heen groeien en behoort tot de 51 Grands Crus die de Elzas rijk is. Rosacker is 26,18 ha groot en ligt op het fameuze kalksteen plateau van Hunawihr (tot 330 meter) en herbergt enkele van de mooiste en duurste wijnen van de Elzas.