Le Versant Chardonnay blinkend lichtgoud met groene glans. Aantrekkelijk van geur met perzik, geel fruit, witte bloesem en een subtiele vleug vanille. Sappig en zuiver van smaak vol rijpe citrus, ananas, peer en perzik met subtiel getoast eiken en een Bourgondisch roombotertje à la Saint-Véran. Terecht bekroond met gouden medaille op Chardonnay du Monde. 20% van de wijn vergistte en lagerde daarna 6 maanden in Franse eiken vaten (50% nieuw). 100% Chardonnay. 13,5% alc. Lekker bij witvis in botersaus, (gerookte) zalm en quiche.

Le Versant Chardonnay

Het zuiden van Frankrijk biedt een enorme variëteit aan wijnen. En daar speelt de Chardonnay druif een grote rol in. Die wereldberoemde witte druif wordt in zowel koele als hete klimaten aangeplant, omdat hij zich makkelijk aan kan passen het aan het type klimaat en de bodem. Daarom kent de druif daarom diverse stijlen: van fris en fruitig tot zacht en romig wanneer de witte wijn op eiken vaten heeft gerijpt. Een Chardonnay is ook altijd droog van smaak.

Franse Chardonnay wijn

Maar Frankrijk staat stipt op nummer 1 als het gaat om het produceren van Chardonnay wijn en daar ligt ook meteen de oorsprong. Er worden in Frankrijk vooral 100% Chardonnays gemaakt, maar je vindt hem ook vaak in een witte blend met Viognier óf in een mousserende wijn met Pinot Noir en Pinot Meunier. De meest voorkomende aroma's zijn gele appel, ananas, vanille en het typerende botertje. 

Wat je eet bij Chardonnay? Helemaal afhankelijk van de stijl, maar het is een breed inzetbare gastronomische wijn. Lekker bij kip in een roomsaus, witte vis, zalm of kreeft.