Goretti Grechetto Colli Perugini krachtig licht goudgroen. Intens en complex van geur vol nectarine, knapperige groene appel, peer en verse kruiden. Krachtig, breed en crunchy van smaak met sinaszeste, witte perzik, peer en venkel. Met vulkanische grip, hoog extract en een verfrissende licht ziltige afdronk. Krachtige Grechetto vol crunchy fris fruit. 100% Grechetto. 13,5% alc. Lekker bij sushi, gegrilde zwaardvis en vitello tonnato.

Goretti Grechetto Colli Perugini

Omgeven door de glooiende heuvels van Umbrië vinden we het wijnhuis Goretti met de typerende toren die uit de 14e eeuw stamt. Hier maakt de familie al 4 generaties lang authentieke Italiaanse rode en witte wijnen. Hun trots en passie staan als een paal boven water. Door de combinatie van traditie en moderne technieken, de kennis over het terroir en het gunstige klimaat zijn ze hiertoe in staat.

De wijngaarden van Goretti bevinden zich op een heuvelachtig en zonnige terroir op een hoogte van 330 meter boven zeeniveau. De ideale positie om kwaliteit te leveren, natuurlijk ook in combinatie van zorgvuldig werk in de wijngaarden en de kelder. En die inspanning wordt erkend, want ze hebben al meerdere prestigieuze awards gewonnen. 

Grechetto 

Grechetto is een inheemse Italiaanse druif die het meest in Umbrië, Lazio en Emilia-Romagna staat aangeplant. De druif laat namelijk prachtige resultaten zien in het warme en droge klimaat. Vooral in Umbrië is hij goed vertegenwoordigd. Het meest bekend is hij als duo met de Trebbiano druif in de Orvieto wijnen.

Maar nog maar kort geleden is de enorme potentie van Grechetto ontdekt en wordt daarom ook steeds meer als 100% Grechetto op de markt gebracht. Dit resulteert in mooie witte Italiaanse wijn met kracht en frisheid.