Fratelli A&R Moscato d'Asti fonkelend goudgeel-groen. Verleidelijk stuivend van geur met abrikoos, perzik en bloesem. Breed sappig van smaak met fijne bubbels vol vers geplukte abrikozen en Muskaat-druiven. Alsof je een hap neemt uit een tros vers geplukte zoete druiven. Topklasse Moscato d'Asti van vooraanstaand producent. 100% Moscato. Slechts 5,5% alc. Lekker bij ijs en patisserie met fruit. 

Fratelli A&R Moscato d'Asti

In 1938 begon het verhaal van de broers Antonio en Raimondo Levis in Piemonte. Zij wilden kwaliteit tegen elke prijs aanbieden en daar zijn ze meer dan geslaagd in: inmiddels een vooraanstaand producent in de regio. Ondanks het overlijden van zijn broer en zijn leeftijd werkt Antonio nog steeds zelf op de steile hellingen in de Langhe en maakt nog altijd de filosofie waar. 

Moscato

De Moscato druif is één van de meest delicate druiven met een heerlijk frisse en aromatische smaak. Een prachtige druif die al sinds de oudheid gebruikt wordt om zomerse of dessertwijn mee te maken. Moscato wijnen zijn populair door hun fruitig karakter en het aangename zoetje. De licht zoete smaak past perfect bij het fruitige karakter van deze druif, die altijd naar vers geplukte druiven ruikt.

Het geheim van deze wijnen is een korte gisting. Op die manier bevat de wijn maar weinig alcohol, en met wat restzoet van het overgebleven suiker. De druiven worden vroeg geplukt, eind januari, om te zorgen dat de wijn naast het aangename zoet ook lekkere frisse zuren krijgt.