Domaine Thierry Drouin Saint-Véran vitaal fonkelend lichtgoud/geel. Karakteristiek Saint-Véran bouquet van witte bloemetjes en intens Chardonnay fruit met rokerige mineraliteit. Intens en zuiver van smaak met krokant Chardonnay fruit (witte perzik en citrus) en knapperige mineralen van rokerig Saint-Véran terroir.

Fraai genuanceerd, karaktervol en lang van smaak. Blijft boeien tot de laatste slok. 100% Chardonnay, 13% alc. Lekker bij coquilles, forel met serranoham en zalm. 

Domaine Thierry Drouin Saint-Véran

Aan de voet van de bekende rots van Solutré, in Vergisson, ligt Domaine Thierry Drouin. Het totale domein omvat negen hectare in Pouilly-Fuissé en drie hectare in de appellation Mâcon. Gemiddeld zijn de stokken, waaronder Chardonnay, tussen de 25 en 65 jaar oud.

Charles en Thierry Drouin passen in de wijngaarden geen insecticiden en herbiciden toe. Ze werken volgens het ‘Lutte Raisonnée‘ principe, waarbij men de natuur zoveel mogelijk zijn gang laat gaan.

Niet volledig biologisch, maar wel een zo dicht mogelijke benadering daarvan.

Domaine Thierry Drouin

Oogsten gebeurt hier altijd met de hand. In de wijnkelder wordt zwaartekracht gebruikt om het fruit, sap en de wijn te verplaatsen. De vergisting vindt plaats in houten vaten, gevolgd door een rijping van 8 tot 14 maanden.

Regelmatig wordt het druivensediment (de lie) doorgeroerd, de zogenaamde bâtonnage. Een maand voordat de witte Bourgogne wijn op fles gaat, wordt de juiste assemblage vanuit de vaten gemaakt.