Domaine des Marottes Chardonnay intens fris, diep goudgeel. Indrukwekkend rijk van geur vol aroma's van perzik, citrus, toast, gele pruim, ceder en ananas. Met een delicate vleug vanille van het eiken. Zeer Bourgondisch. Vol en krachtig van smaak met weer veel rijkdom aan perzik, ananas, rokerig eiken en mooie frisse zuren. Klasse Chardonnay vol Bourgondische rijkdom. Deze Chardonnay kan wedijveren met menig Meursault. 100% Chardonnay. 13,5% alc. 

Domaine des Marottes Chardonnay

De Vatencollectief Chardonnay komt dit jaar van Domaine des Marottes. Een perfect onderhouden domaine met 32 ha wijngaard vlakbij Donazac, een dorpje op 250 m hoogte aan de voet van de Pyreneeën. De wijnstokken waar deze Chardonnay vandaan komt staan hoog op een ‘koele‘ heuvel met een mineraalrijke bodem van klei, kalk en zandsteen. Ideaal voor Chardonnay.

Door de hoge ligging van de wijngaard, tot wel 350 meter boven zeeniveau, is het klimaat hier door de koele nachten (behoud frisse zuren) en de hitte overdag (opbouwen exotisch fruit) ideaal voor rijke Chardonnay‘s met een fris karakter. In dit ‘Climat Océanique‘ zorgt de frisse wind bovendien voor een goede beluchting van de druiven.

En blaast ze de trossen na een stevig bui ook weer snel droog.De bijzondere structuur van de bodem met hoge aandelen kalk en zandsteen zorgen voor mineraalrijke Chardonnay‘s met veel grip. Uiteraard alleen in een goed jaar. En 2016 was hier zelfs uitstekend. Daarom haalde Domaine des Marottes eind augustus 2016 één van de mooiste oogsten uit haar bestaan binnen.

Door het beste deel van die oogst een Grand Cru opvoeding te geven, is de wijn nu al uitgegroeid tot iets heel bijzonders. Een exotische Chardonnay met een weldadig rijk karakter, waar een Meursault zich niet voor zou schamen.