Domaine Beausejour Les Silex Sauvignon Blanc AOC Touraine Loire Frankrijk, De kenmerkende smaak van vuursteen, mineralen en wit fruit komen in deze Sauvignon Blanc uitstekend naar voren. Intens blinkend fris lichtgoud/groen. Indrukwekkend stuivend van geur met grapefruit, groene appeltjes, ketsende vuursteen en rokerig Loire-krijt. Nerveus en strakdroog van smaak met het superconcentraat en het ‘vetje’ van de topoogst 2017.

Vol grapefruit, limoen, vuursteen crunch en een ziltig lange afdronk. Spectaculair mooie Touraine, wederom dé ‘oesterkraker’ van de proeverij. 100% Sauvignon Blanc. 12,5% alc. Nu van genieten tot 2021.

Touraine

Touraine is de grootste herkomstbenaming van de Franse Loire en beslaat meer dan 5.000 hectare. Witte wijn wordt in Touraine uitsluitend van de druif Sauvignon Blanc gemaakt. Door de diversiteit in de bodemsamenstelling van alle wijngaarden, verschilt het geur- en smaakpalet van de Sauvignon Blancs sterk. De beste wijnen zijn afkomstig van een bodem met tufkrijtsteen, waar druiven vaak rijpe en geconcentreerde aroma's ontwikkelen met behoud van de frisse zuren.