Casa del Valle El Tidon Sauvignon Blanc, deze Sauvignon Blanc straalt van elegantie en verwent de neus met aroma’s van tropisch fruit, tonen van gras, witte bloemen en een vleugje sinaasappel. In de mond opnieuw tropisch fruit, prachtig versmolten met de frisse smaken van appel en citrus en een elegante toets peer en grapefruit. Met deze heerlijke Sauvignon Blanc laat Casa del Valle zien dat van oorsprong Franse druiven ook in Spanje tot grote hoogte stijgen.

Casa del Valle El Tidon Sauvignon Blanc

Casa del Valle maakt onderdeel uit van Grupo Bodegas Olarra, een beroemd verbond van Rioja-telers die samen over ruim drie decennia aan ervaring beschikken. Daarin schuilt het geheim van de prachtige kwaliteitswijnen die de verschillende wijnmakerijen voortbrengen.

Bodegas y Viñedos Casa del Valle richt zich daarbij op de variëteiten Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. “Van deze druiven kunnen we wijnen maken met een diep en complex karakter en met persoonlijkheid”, zeggen de wijnmakers daar zelf over.

Enkele decennia geleden dacht men daar in Castilla-La Mancha anders over. De regio stond bekend als wijnschuur waar robuuste wijnen met een hoog alcoholpercentage werden gemaakt. Tegenwoordig is dat gelukkig anders.

Fris en subtiel zijn de toverwoorden. Frisse wijnen vol knapperig fruit en delicate aroma’s. Naast de lokale held Tempranillo, zie je daarom steeds vaker variëteiten als Verdejo en zelfs Sauvignon Blanc.

Met andere woorden: er waait een nieuwe, frisse wind door Castilla-La Mancha, dat – misschien om die reden – ook wel Castilla la Nueva wordt genoemd. Ooit het droge gebied van bulkwijnen, tegenwoordig hét Spaanse wijngebied van sappige kwaliteitswijnen.