Artis Muscat Alcoholvrij licht goudgeel. Rijk en fruitig van geur met geel steenfruit, meloen en bloesem. Sappig en vol van smaak met abrikoos, citrus, perzik en verse Muscat druiven. Sappige Muscat vol rijk geel fruit. 100% Muscat. < 0,5% alc. Nu van genieten, lekker bij de borrel, couscoussalade en milde curry’s.

Artis Muscat Alcoholvrij

Alcoholvrije wijn maakt een grote opmars dankzij verbeterde technieken en de know-how van de wijnboeren. Maar wijnproducent Artis is een voorloper als het gaat om alcoholvrije wijn. Al 25 jaar geleden begonnen ze te experimenteren met het onttrekken van alcohol uit hun Franse wijn.

Een andere voorwaarde was dat hun wijn laag in calorieën moest zitten. En na jarenlange ervaring en optimaliseren, zijn ze in staat om dankzij de 'spinning cone' techniek alcoholvrije wijn van hoge kwaliteit te maken. Bij de 'spinning cone' techniek wordt alcohol op lage temperaturen aan de wijn onttrokken dankzij draaiende kegels. Door de stoom die vrijkomt, verliest de wijn de originele aroma's en vitamines niet.

Alcoholvrije wijn

Er is wettelijk bepaald dat alcoholvrije wijn tot maximaal 0,5% alcohol mag bevatten en dan nog steeds als alcoholvrije wijn mag worden verkocht, waaronder deze wijn. Dit komt door het extractieproces waarbij er nog enkele restjes alcohol achter kunnen blijven.

Dit kan ook gebeuren bij dranken als appel- of vruchtensap die geen tot gemiddeld 0,1% alcohol kunnen bevatten. Wilt u er zeker van zijn dat een alcoholvrije wijn helemaal geen alcohol bevat? Kijk dan naar de wijnen waar 0.0% alcohol op het etiket staat vermeld.