Allée Bleue Sauvignon Blanc Walkers Bay WO verfijnde Sauvignon Blanc die goudgeel schittert in het glas, dankzij de toevoeging van een minimale hoeveelheid sémillon. Die combinatie zorgt in de neus voor die typische geur van gras, citrus en een lichte hint tropisch fruit, afgetopt met een frisse groene kruiden.

Fris en levendig van smaak dankzij de tonen van limoen, opnieuw het welbekende grasje en fraai tropisch fruit als passievrucht. Sémillon geeft deze Allée Bleue een lekker romig randje, terwijl sauvignon blanc zijn frisse zuren tentoonstelt.

Een typische cool climate wijn: puur, levendig en een prachtige weergave van het unieke Zuid-Afrikaanse terroir.

Allée Bleue Sauvignon Blanc Walkers Bay WO

Stel je eens voor: vanaf de Hermanus Baai aan de Kaapse Zuidkust - waar je met een beetje geluk walvissen kunt zien zwemmen - kijk je uit op de Kleinrivier Mountains, de meest zuidelijke bergketen van heel Afrika.

Daarachter vind je hectaren aan wijngaarden op glooiende heuvels en in prachtig groene valleien, doorregen door tal van rivieren. Welkom in Walker Bay, de waanzinnig mooie wijnregio in Zuid-Afrika.

Hier heerst een gematigd mediterraan klimaat dankzij de zeewind die voor verkoeling zorgt in het zonovergoten Walker Bay. En het is die wind vanaf de Atlantische Oceaan en vanaf Antarctica die ervoor zorgt dat de creaties die hier worden gemaakt zogenaamde cool climate wijnen zijn.

Met het sap van druiven die, vanwege het gematigde klimaat, lang de tijd hebben gekregen om perfect rijp te worden. Ja, het geduld van de wijnmaker wordt op de proef gesteld, maar het resultaat mag er zijn: een verfijnde en ongekend elegante witte wijn die terecht is opgenomen in de Premium Range van wijnhuis Allée Bleue.

Wijnhuis Allée Bleue

Allée Bleue is in 1690 opgericht in het Zuid-Afrikaanse Franschhoek en dankt zijn naam aan de statige blauwe eucalyptusbomen die de entree van het wijnhuis omlijsten. De Franse Hugenoten ontdekten aan het eind van de zeventiende eeuw al dat het terroir in dit deel van Zuid-Afrika zich perfect leent voor wijnbouw.

Dat is ook de reden waarom Friedrich-Wilhelm Dauphin en zijn inmiddels overleden echtgenote Elke het wijnhuis in Franschhoek kochten in 1999. Zij breidden het domein uit, brachten nieuwe druivenrassen naar de wijngaarden en bliezen Allée Bleue nieuw leven in.

In 2009 werd wijnmaker Van Zyl du Toit aangetrokken, die sindsdien met de scepter zwaait in de kelders van het inmiddels prijswinnende wijnhuis. De wijnmakers zoon van het Riebeeck-kasteel in het Kaapse Swartland vertoond hiervoor zijn magie bij het gerenommeerde Simonsig in Stellenbosch.

Van Zyl du Toit gebruikt het klimaat en de ideale bodem in de Kaap om bekroonde wijnen te creëren, representatief voor het unieke terroir. Wijnen die een plek in uw collectie dubbel en dwars hebben verdiend. Zoals deze Sauvignon Blanc die goud won tijdens het MCC en maar liefst vijf fonkelde sterren krijg van Ultra Value Wine.