Aichenberg Gruner Veltliner Premium Trocken, lichtgeel met gouden accenten. Een onderscheidend wijn frisse, fruitige aroma's met zuur nerveus net. Heel fijn karakter. Aangenaam van smaak met impressies van kruisbessen, meloen, ananas en iets van mint. Lange fruitige afdronk.

Aichenberg


De Aichenberg wijnmakerij is gelegen aan de voet van de wijngaard Aichen in een klein rustig dorpje met de naam Niederrußbach. Hier is de familie Schachenhuber al zes generaties lang succesvol in het maken van mooie Oostenrijkse wijnen. Zoon Johannes Schachenhuber heeft het familiebedrijf nu in handen en hij is het 'hart' van de wijnmakerij.

Johannes is afgestudeerd bij de Federale Middelbare School voor Wijnbouw in Klosterneuburg aan de Donau en heeft zich gespecialiseerd in de kwaliteiten en de fruitigheid van de wijnen. Door verschillende stages in Frankrijk heeft hij veel ervaring opgebouwd. Zijn filosofie als wijnmaker wordt gekenmerkt door waardevol om te gaan met de natuur en optimaal kennis te blijven maken met de nieuwste technieken.

Serveren op 8-10 ° C. met aperitief of bij gegrilde vis.

 

Aichenberg Gruner Veltliner Premium Trocken 2013


Druif: Grüner Veltliner
Alc: 12,5%
Wijnhuis: Aichenberg
Type: Witte wijn
Wijnstreek: Niederosterreich
Land: Oostenrijk
Jaar: 2013