Two Rivers 'Isle of Beauty' Rosé licht grapefruit roze met violette glans. Verleidelijk stuivend bouquet van framboos, roze pompelmoes, nectarine, aalbes en rozenblad. Verfrissend en krokant van smaak met knapperige rode besjes, sterappel, framboos en watermeloen. Gelaagd en complex met hoog extract.

Mooi droog, maar wat milder dan de meeste Provence rosés. De Whispering Angel van Nieuw-Zeeland voor een fractie van de prijs. 12,5% alc. Lekker als aperitief, bij gamba’s, Hollandse garnalen, salade caprese.

Two Rivers 'Isle of Beauty' Rosé

Om telkens weer zulke mooi wijnen te maken, moet je van goede huize komen. En dat is bij oprichter en wijnmaker van Two Rivers David Clouston ook het geval. Zijn familie werkt al vijf generaties lang op het land en hijzelf reisde jarenlang over de hele wereld om daar zijn vakkennis naar een hoog niveau te tillen.

Uiteindelijk vestigde hij zich in 2004 in zijn geboortestreek Marlborough om daar uitsluitend Nieuw-Zeelandse wijn te maken met een duidelijk doel: de intense fruitaroma's van Marlborough tot hun recht laten komen in pure en elegante wijnen. En dat is gelukt, want het wijnhuis heeft meerdere internationale onderscheidingen op zijn naam mogen zetten.

Rosé wijn

Rosé wordt net als rode wijn alleen van blauwe druiven gemaakt. Waar dankt rosé wijn dan eigenlijk zijn lichte kleur aan? Dit komt doordat rosé bij een lagere temperatuur gist en het contact met de schillen veel korter is. De wijnen uit Provence staan internationaal hoog aangeschreven.

Maar langzaam maken Nieuwe Wereld wijnlanden, waaronder Nieuw-Zeeland en Californië, ook hun opmars op dit gebied. Dat bewijst deze 'Isle of Beauty' rosé van Two Rivers wel.