Zeta Priorato DOCa Tinto, een met gouden medaille bekroonde imponerende Spaanse rode topwijn. Prachtig donkerrood van kleur met iets paars in de rand. Schitterende geur met hinten van rijp rood fruit zoals kersenrode en zwarte bessen, ceder, vanille en zwoel eikenhout. De smaak is vol met indrukken van gekonfijt fruit, chocolade, iets van kaneel en aangename houttonen. De wijn is perfect in balans met een lange aangename afdronk. De wijn heeft een lagering gehad van 6 maanden op Frans en Amerikaans eikenhouten vaten.

Bodegas España Autentica


Deze prachtige Spaanse Bodega gelegen in Priorato op 700 meter hoogte is in 2005 opgericht door 3 partners. Zij maken wijnen met een eigen karakter door het combineren van inheemse druivensoorten uit de oude en nieuwe wereld. Het doel is het selecteren van de beste druiven om zo de mooiste cepagewijnen te kunnen aanbieden.

Priorat


De meest toonaangevende wijnen komen uit de ruige en rotsachtige heuvels van Priorat. Priorat is één van de twee DOC gebieden die Spanje rijk is. De streek Rioja heeft deze status ook. Het klimaat is er droog, zonnig en de vulkanische bodem zorgt voor aromatische druiven met een complexe en kruidige smaak. De bodem waar de druiven op groeien is hét geheim van de Priorat. De wijngaarden bevinden zich op terrassen van 100 tot 700 meter hoogte en de druiven kunnen door het ruige terrein alleen handmatig worden geplukt. Hierdoor zijn wijnen uit Priorat vaak erg prijzig.

Wijn uit Priorat behoort wereldwijd ook tot het beste wat er is te verkrijgen en moeten minimaal 13,5 procent alcohol bevatten.

Jaar 2007


Over de oogst in 2007 was men zeer te spreken. De kwalificatie luidt "zeer goed". Het volume was helaas niet erg groot maar de kwaliteit des te beter dankzij het lange groeiseizoen.

Zeta Priorato DOCa Tinto 2007


Druif: Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache
Alc: 14%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Bodegas España Autentica
Wijnstreek: Priorat DOC
Land: Spanje
Jaar: 2007