Truffe Noire Merlot Prestige fonkelend diepe Bordeauxrode kleur met geurige neus van ladingen rood fruit met een subtiel snufje ceder en vanille. Genuanceerd en licht kruidig van smaak. Zacht, soepel en romig met een toefje vanille karamel dat voor lengte zorgt.

Fruit, spice en vanille perfect met elkaar versmolten. Room zachte prestige cuvée van Truffe Noire met de kruidige vanilleluxe van Saint-Émilion. 85% Merlot en 15% Cabernet van de rijkste trossen van de oogst, 12 maanden gelagerd in eiken vaten. 13% alc. Heerlijk bij rundvlees, lamsbout en oude brokkelkaas. 

Truffe Noire Merlot Prestige

"De laatste keer dat we besloten om een prestige cuvée voor Truffe Noire te maken, was in 2011, toen de druiven dezelfde rijke structuur hadden. Ik denk dat deze prestige cuvée 2017, zeker door dat extra vleugje zwarte bessen van de Cabernet, de wijn van toen qua finesse zelfs gaat overtreffen," aldus Floris Lemstra.

Of dat inderdaad zo is, konden we helaas niet zelf vast stellen, omdat er in onze kelder en die van Floris geen fles van de 2011 jaargang meer bleek te liggen om hem mee te vergelijken. Maar dat deze 2017 Truffe Noire Merlot Prestige bijzonder is, behoeft geen betoog. Want alles aan deze smeuïg zachte smelt Merlot wijn is delicaat. Tot aan de ‘vanille-kruidige Saint-Émilion finesse’ in de afdronk aan toe.