Truffe Noire Cabernet Sauvignon indrukwekkend diep paars-rood. Het geurige cassis fruit stuift u al bij het openen van de fles tegemoet. Ook de smaak zit vol romige zwarte bessen met zoethout en body. Lekker soepel en sappig. Een fruitige volbloed Cabernet zoals die hoort, maar zoals u ze maar weinig tegenkomt. 100% Cabernet Sauvignon. 13% alc. Perfect bij geroosterd vlees, boerenpaté, verse pasta's en jonge kaas.

Truffe Noire Cabernet Sauvignon

Dankzij de geweldige oogst Cabernet Sauvignon in 2016 bracht Truffe Noire een Black Label uit van 100% Cabernet Sauvignon. Ook boekte de Cabernet in 2017 zoveel succes dat de Black Label wijn opnieuw een feit is. De laat rijpende druif profiteerde in 2017 van de lange en warme nazomer in de Franse Pays d'Oc. Daarom konden de Cabernet druiven van Truffe Noire in vol rijpe staat geplukt worden.

Cabernet Sauvignon

Ongeveer drie eeuwen geleden, ergens in het Franse Gironde, ontstond door een kruising van de druivenrassen Cabenet Franc en witte Sauvignon: de Cabernet Sauvignon druif. Deze druif is tegenwoordig de bekendste rode wijndruif ter wereld. Vooral in Bordeaux, Frankrijk worden vaak in combinatie met rassen als Merlot, Cabernet Franc, Malbec-druif en Petit Verdot topwijnen van gemaakt.

Cabernet Sauvignon is zeer veelzijdig: hij kan zich bijna aan ieder klimaat aanpassen, alleen in zeer koele klimaten groeit de druif niet optimaal.