Senda 66 Tempranillo Vino de la Tierra de Castilla IGP La Candelaria. Deze pure Tempranillo heeft een gouden en zilveren medaille gekregen en is door James Suckling bekroond met maar liefst 92 punten. De oude wijnstokken geven deze kersenrode wijn veel diepgang, karakter en finesse. De volle smaak en krachtige afdronk maken de Senda 66 tot een must bij gegrild vlees.

Senda 66 Tempranillo Vino de la Tierra de Castilla IGP La Candelaria

De Senda 66 heeft een intense, kersenrode kleur. De neus wordt verwend door een aromatisch geheel van pittige, gedroogde kruiden, koffie, rijp fruit en nuances van boter. In de mond komt een volle, warme en sappige smaak met tonen van kersenfruit en kruiden tot uiting. De krachtige afdronk is de perfecte afsluiter van deze wijn.

Tempranillo

Tempranillo is de meest aangeplante druivensoort in Spanje. Bekend van de grote Rioja en Ribera del Duero-wijnen. De druif wordt ook wel Tinto del Païs of Tinto Fino genoemd. Ook op Finca Agustina in Castillo heeft men deze kwaliteitsdruif omarmd. De druif doet het namelijk akelig goed in de grootste wijnstreek van Spanje, die plaats biedt aan de helft van alle wijngaarden in het land.

Het klimaat in Castillo zorgt namelijk voor perfecte wijncondities. Dor en droog, de zomerdag tikt de thermometer al snel veertig graden of meer aan. Bovendien staat er een stevige verkoelende bries. Niet voor niets wordt het landschap gesierd door de karakteristieke witgepleisterde windmolentjes. Die ideale omstandigheden hebben niet altijd bijgedragen aan een goede reputatie. In Castillo werd veel goedkope wijn geproduceerd, wat de streek de dubieuze titel ‘wijnschuur van Spanje’ opleverde.

Onder invloed van enkele gepassioneerde wijnmakers is dat tij – gelukkig – gekeerd. De nieuwe generatie rode wijnen die zij op de markt brengen, gemaakt van één of hooguit twee druivensoorten, maakt in rap tempo nieuwe wijnminnende vrienden. Tegenwoordig draagt Castillo daarom de geuzennaam ‘de nieuwe wereld van Spanje’. Dit mede dankzij het feit dat de druiven er optimaal rijpen.

La Candelaria

De bodem, het microklimaat en de menselijke activiteit zijn de drie pijlers van de kwaliteit van La Candelaria. Door deze drie factoren in balans te brengen ontstaan er stuk voor stuk unieke wijnen. De bodem van de wijngaard ligt op 725 meter boven zeewaterniveau en is bedekt met een mengsel van kalksteen, klei en zand.

Gedurende het jaar valt er een kleine hoeveelheid regen. De zomers zijn warm en de winters juist koud. La Candelaria bezit 450 hectare wijngaarden waar de volgende rode druivensoorten worden geteeld: Tempranillo, Bobal, Monastrell, Garnacha, Cabernet Sauvignon en Syrah. Daarnaast telen ze ook de witte druivensoorten: Viura, Macabeo, Sauvignon Blanc en Airén.