Pago Casa del Blanco 'Palacio de Treto' Cabernet-Syrah fraai ontwikkeld gloedvol granaatrood. Elegant zacht geurig bouquet van rijpe blauwe bessen, cranberry's en een vleugje cassis confiture met ceder. Uiterst delicaat en verfijnd. Mooi soepel, bessig, loepzuiver en zacht van smaak. Fruit, frisheid, kruiden en zoete tannines volledig met elkaar versmolten.

Een 7 jaar oude Spaanse stijlicoon in de bessige Cabernet stijl van een drink rijpe Médoc waar je van blíjft nippen. Echt iets voor fijnproevers. 50% Cabernet Sauvignon en 50% Syrah. 13% alc. Afgevuld op iconische prestigefles met diepe ziel. Nu van genieten bij charcuterie, kip van het spit, iberico ham en manchego kaas.

Pago Casa del Blanco 'Palacio de Treto' Cabernet-Syrah

Deze Palacio de Treto Cabernet-Syrah komt uit de prestigieuze kelder van Pago Casa del Blanco, één van de 15 ‘Grand Cru’ producenten van Spanje. Het wijnhuis ligt in Ciudad Real, Castilla-La Mancha in het midden van Spanje. Als voorname Vino de Pago is de wijn gebotteld op zware conische prestige fles.

Cabernet Sauvignon

Cabernet is een zeer veelzijdige druif die zich aan bijna ieder klimaat kan aanpassen. De meeste wijnliefhebbers kennen Cabernet Sauvignon van de beroemde Bordeaux blends, maar ook in Spanje laat de van oorsprong Franse druif mooie resultaten zien. Cabernet Sauvignon bevat aroma's van zwart fruit, mooie zuren en ook veel tannines. Dat is ook de reden waarom de rode wijnen in veel gevallen nog jaren op fles rijpen om een zachtere textuur. Vaak geeft een andere druif zoals Cabernet Franc of in dit geval Syrah wat tegengas en zorgt voor een mooie balans van de Spaanse rode wijn.