Olarra Clasico Rioja Crianza Aantrekkelijk rood en zwart fruit met fijne kruiden. In de mond droge specerijen, frisse kruiden, rijp fruit, chocolade en tabak. Complexe Rioja Crianza van de beste wijnproducent van Spanje. Lekker bij een perfect gegaard stuk rosbief of de betere tapas. 90% Tempranillo, 10% Garnacha, Graciano en Mazuelo. 13,5% alc.

Olarra Clasico Rioja Crianza

Bodegas Olarra ligt aan de rand van de Logroño, in het hart van Rioja. Sinds de oprichting in 1973 staat Olarra bekend om zijn krachtige volle Rioja stijl en om de imposante architectuur van het wijnhuis, wat ook de reden is dat de bodega bekend staat als de kathedraal van Rioja.

Bij Olarra geloven ze sterk in de theorie dat uitmuntende zorg voor en strenge selectie van druiven, moderne vinificatie technieken en ouderwets vakmanschap in geweldige wijnen resulteert. Dit blijkt ook zeker uit de diverse awards die ze als wijnhuis en voor hun wijnen krijgen.

Door het International Wine & Spirits Competition werd Olarra uitgeroepen tot 'best Spanish wine producer of the year' en ze behoren zelfs tot de top 20 van de beste wijnhuizen ter wereld.