Masereto Barbera d'Asti vitaal warm purperrood/zwart. Fruitrijk en stuivend van geur vol kersen, vlier en aardse Italiaanse kruiden. Rond, sappig en mondvullend breed van smaak met vettige Barbera-kersen en een vleugje specerijen met wat leer en aardsheid. Puur op fruit gemaakte, true to-type Barbera d’Asti. 100% Barbera. 13,5% alc.

Masereto Barbera d'Asti

Barbera is de op twee na meest aangeplante druif in heel Italië, waarvan je de beste exemplaren toch echt alleen in het noordelijke Piemonte vindt. De afgelopen jaren is Barbera steeds bekender gaan staan als een druif die echte kwaliteit voortbrengt.

De top Barbera's behoren tot de allerbeste wijnen van Italië. De druif kenmerkt zich door de frisse zuren, relatief weinig tannines en is erg fruitig met rood en zwart fruit, zoals cassis, vlezige kersen, bramen en frambozen. Wijnen die houtrijping ondergingen, hebben een meer complexe smaak met kruidige tonen en vanille.

De basissmaak van van Barbera d'Alba en Barbera d'Asti verschillen nauwelijks van elkaar. In mooie jaren kunnen ze beide bol staan van de donkere kersen en zwarte bessen. In stijl verschillen ze echter wel degelijk. De Barbera uit Alba is meestal wat donkerder van kleur en steviger van structuur. Barbera d'Asti, die een paar jaar terug van DOC naar de hoogste kwaliteitstrap DOCG promoveerde, moet het meer van zijn finesse en subtiele nuances hebben.