Les Hauts de Castellas 'Vieilles Vignes' Vacqueyras bijna massief warm rood/zwart. Indrukwekkend rijk en gelaagd van geur met zoete zwarte kersen, braambessenlikeur en bosbes met vanille, cacao en witte peper. Enorm krachtig van smaak vol rijk donkere bosvruchten, vanille, donkere chocolade en sigaar.

Met een stevige structuur, zilt/zoet/hartig karakter en een goede frisheid die alle rijkdom in balans brengt. Top Vacqueyras van oude stokken met 18/20 punten die menig Châteauneuf-du-Pape het nakijken geeft. 12 maanden gerijpt in grote vaten (Grenache) en nieuwe eiken barriques (Syrah). 50% Grenache, 45% Syrah, 5% Mourvèdre. 14,5% alc. Lekker bij cassoulet, geroosterde fazant met chorizo en gevulde kwartels

Les Hauts de Castellas 'Vieilles Vignes' Vacqueyras

Vacqueyras is een appellatie in Côtes du Rhône Villages en bestaat uit een soort 'lappendeken' van percelen. Vacqueyras is één van de zeldzame cru's uit de Rhône die het recht heeft om zowel rode, witte en rosé wijnen te produceren, hoewel rode wijn het meest vertegenwoordigd is. De Franse rode wijn uit dit gebied is in vergelijking met Châteauneuf-du-Pape wat eleganter van smaak en minder zwaar met rode en zwarte fruitaroma's, maar ook het typische vleugje Provençaalse kruiden uit Zuid-Frankrijk.

Vacqueyras

Echter moeten wijn uit Vacqueyras aan dezelfde strenge eisen voldoen als wijn uit Châteauneuf-du-Pape. De enige uitzondering is dat minimaal de helft van de druiven uit Grenache moet bestaan en de Syrah en de Mourvèdre druiven maximaal 25% mogen vertegenwoordigen. Ook mag het rendement slechts 33 hectoliter per hectare bedragen. De strenge regelgeving heeft natuurlijk wel een belangrijk doel: hoge kwaliteit waarborgen. Vacqueyras wordt daarom ook wel het broertje van Châteauneuf-du-Pape genoemd.