Hill & Dale Merlot aroma's van aardbeien, ceder hout en een vleugje vanille. Een heerlijke wijn met een toegankelijk karakter en een heerlijke smaak van bessen, noten met een zachte en aangename afdronk. Heerlijk te combineren met gegrild vlees of aperitief.

Hill & Dale Merlot

De druivenstokken van Hill & Dale staan aangeplant bij het wijnhuis Stellenzicht op één van de oudste wijngaarden in Stellenbosch. Onder leiding van Guy Webber (de befaamde wijnmaker achter Hill & Dale) en zijn assistent-wijnmaker Natalee Botha maken zij samen met het wijnteam van Hill & Dale schitterende Zuid-Afrikaanse kwaliteitswijnen. Guy Weber heeft zijn sporen reeds verdient in de wijnwereld, hij heeft verschillende studies in wijn gedaan met als een van de beste opleidingen "de Cape Wine en Spirit education”. Niet voor niets heeft hij reeds 7 wijnen op zijn naam staan van de Zuid-Afrikaanse ABSA top 10 wijn kwalificatie.

Het verhaal van Hill & Dale gaat terug tot 2001 toen de eerste Hill & Dale wijnen op de markt werden gebracht. Sindsdien zijn de verwachtingen ver overtroffen en is de groei explosief gestegen. Hill & Dale is een directe vertaling van de Afrikaanse naam “Bergendal”.

Dit was een eerdere wijn naam uit de Stellenzicht wijngaarden, vanwege de moeilijkheid in de uitspraak die men ondervond op de internationale markt is besloten de naam te veranderen in Hill & Dale. Wijnen met een internationale allure van een ster wijngaard.

Wijnmaker Guy Weber

Stellenbosch is het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en kwaliteit is hier het toverwoord. Het is het beroemdste wijngebied van Zuid-Afrika en is opgericht in 1679. Stellenbosch ligt tussen Worcester en Paarl. Het Stellenbosch gebied heeft een mesoklimaat, een uitstekende ligging, hoogte en bodemtype maar het grootste voordeel is dat het aan de Valsbaai ligt. De wind die hier waait (ook wel "Kaapse Dokter" genoemd) houdt de wijngaarden koel en helpt ziektes in de hand te houden.

Door al deze omstandigheden kunnen er schitterende kwaliteitswijnen worden gemaakt in allerlei stijlen. Stellenbosch kent vijf officiële wards (streken): Simonsberg, Devon Vally, Papegaaiberg, Vally Ward en Constantia Ward.