Finca del Marquesado Rioja DOCa Reserva een zeer smaakvolle Rioja Reserva, gemaakt van Tempranillo, Garnacha en Graciano. Finca del Marquesado Rioja is diep donkerrood van kleur. Vooral na het ronddraaien (walsen) van de wijn in het glas komen intense geuren vrij van pruimen en kersen samen met de voor Rioja zo kenmerkende royale laag vanille en cederhout. De wijn is krachtig maar door de rijping toch goed in balans. Sappig cassis fruit en vers gebrande noten, vanille, peperige laurier en wat mokka in de mond. Geconcentreerd en elegant met een lange afdronk.

Bodegas Conde Valdemar

Deze schitterende Rioja Reserva is afkomstig van Bodegas Valdemar. Een wijnhuis met een rijke geschiedenis van 125 jaar en nog een echt familiebedrijf. Inmiddels staat de 5e generatie aan het roer. De familie heeft een zeer talentvol team om zich heen verzameld die met zijn allen werkzaam zijn in de eigen wijngaarden en de wijnmakerij. Sinds 1985 worden zij deskundig bijgestaan door niemand minder dan Jesus Martinez Bujanda, van de gepassioneerde wijnmakers familie Martinez Bujanda uit Rioja.

Jesus Martinez Bujanda wordt dan ook alom geroemd in de Spaanse wijnwereld. Al bij de oprichting van de Bodega zag de familie in dat wanneer je kwaliteitswijnen wilt maken je moet zoeken naar het perfecte terroir. De filosofie van de familie is dan ook dat het zorgvuldig en liefdevol werken met hun eigen wijngaarden de grote sleutel is tot het ontstaan van kwaliteitswijnen. Spaanse prachtwijnen die elk jaar weer worden beloond met internationale lovende beoordelingen en verschillende medailles.

Rioja Reserva

In de regio Rioja zijn er verschillende kwaliteitsniveaus. Joven, Crianza, Reserva en Gran Reserva. Op de etiketten zijn deze termen terug te vinden en ze geven aan hoe lang de wijn gerijpt is. Reserva`s moeten minimaal een jaar rijpen op vat, en vervolgens 2 jaar op de fles voordat ze verkocht mogen worden. De wijn wordt soms zelfs 2 jaar op vaten gerijpt, en hoeft in dat geval nog maar één jaar op fles te rusten. Voorwaarde is dat de wijn niet voor het vierde jaar na de oogst op de markt komt.

Deze Rioja Reserva`s worden gerijpt op houten vaten van 225 liter. Deze noemt men Barricas. Om de herkomst te kunnen garanderen moet de botteling in eigen regio plaatsvinden.