Faustino Rivero Rioja Reserva DOCa, een prachtige Rioja, Gouden medaille op de Wine Competition in Berlijn. We zijn allemaal verleid door de vrucht concentratie en complexiteit. Diep rode kleur en complexe fruitige neus met hints rijp fruit (pruimen, zwarte bessen), gedroogd fruit (rozijnen, vijgen) allemaal opgesmukt met een vleugje eikenhout en goed geïntegreerde vanille. In de mond is deze wijn rond, zacht, gul en biedt goed gecoat tannines. Specerijen als vanille, kaneel, zoethout en fruit in de neus. De afdronk is goed gebalanceerd. Heeft 12 maanden in eikenhouten vaten en 24 maanden op fles gelegen.

La Rioja wijngebied nummer 1 in Spanje


La Rioja is misschien wel de meest bekende wijngebied van Spanje voor de rode wijnen. De Rioja geeft evenwichtige en krachtige aromatische wijnen. Ze zijn gemaakt van een speciale mix van lokale druiven, Tempranillo (ongeveer 60-70%) en Garnacha (Grenache Black). Een van de kenmerken van de Rioja-wijn komt uit de eiken vaten. Een Reserva heeft de leeftijd van 12 maanden in eikenhouten vaten en 24 maanden op fles alvorens deze in de handel wordt gebracht .

 

Familie Rivero


De familie Rivero is al sinds het einde van de negentiende eeuw verbonden geweest met de teelt, de verwerking en rijping van wijn in de regio van Amedo. Vandaag de dag staat de vierde en vijfde generatie van de Rivero familie aan het hoofd van de zowel nationaal als internationaal befaamde wijnmakerij, waar de mix tussen traditie en innovatie hoog in het vaandel staat. Deze ruim honderd jaar oude familie traditie en toewijding komen terug in de overheerlijke, fruitige en rijke smaak van de met goud bekroonde Faustino Rivero.

 

 

Faustino Rivero Rioja Reserva DOCa 2008


Druif: Tempranillo, Garnacha
Alc: 13%
Wijnhuis: Rivero
Type: Rode wijn
Wijnstreek: Rioja
Land: Spanje
Jaar: 2008